Inside-T

ÎNTÂLNIȚI ALTE PROIECTE ERASMUS+

EUROPETOUR

Comorile culturale sunt printre motivele de bază pentru care vizitatorii sunt atrași în vizitarea Europei. De la muzee, la biserici sau festivaluri: este mult pentru a face plăcere, explora, învăța și experimenta.

Europa este compusă dintr-o uimitoare majoritate de zone rurale (aproximativ 80% din suprafață), casă a peste 4.500 de mici orașe și sate cu mai puțin de 20.000 de locuitori fiecare. Multe dintre ele au importante monumente culturale, cum ar fi case istorice, tradiții de viață și atracții culturale de multe feluri.

Peste tot în zonele rurale veți întâlni urme de dezvoltare culturală – din timpurile străvechi și până la viața modernă. Cultura Europeană nu este limitată doar la ariile urbane, ba chiar dimpotrivă. Experiențe culturale unice sunt de asemenea parte din viața rurală. Aceasta este ceea ce face cultura Europeană unică în lume!

Proiectul EUROPETOUR urmărește să perfecționeze calificarea profesională a celor implicați în turismul din zonele culturale rurale. Aceasta este obținută prin calificarea personalului local în a crea oferte atrăgătoare și prin îmbunătățirea aptitudinilor lor de a utiliza marketingul prin rețele de socializare. Proiectul se adresează în mod egal industriilor creative, având grijă să integreze o abordare holistică pentru a include pe toți cei implicați și de a descătușa potențialul economic pentru viitoarele afaceri sustenabile de-a lungul Europei.

CAST

Proiectul CAST va apăra în particular tehnologiile de turism inteligent, responsabil, care vor îmbunătăți bunăstarea comunităților, va susține protecția mediului natural și cultural, va recunoaște calitatea produselor și satisfacția turiștilor și va aplica un management și monitorizare adaptive, urmând principiile de bază a folosirii sustenabile ale resurselor.

CAST crede că noile generații de startup-uri și întreprinderi mici și mijlocii orientate pe turism vor include sustenabilitatea ca o parte a ADN-ului lor antreprenorial.

CAST va fi ghidat in eforturi de principiile celor 17 Obiective de Dezvoltate Sustenabilă, așa cum sunt definite de UN. Pe lângă susținerea creșterii unei noi generații de startup-uri și întreprinderi mici și mijlocii orientate pe turism, partenerii vor urmări să dezvolte bune practici în aria sustenabilității și vor încuraja replicarea uneltelor și suporturilor dezvoltate pe parcursul perioadei de activitate a proiectului și după aceasta.

CAST urmărește să furnizeze suport pentru incubarea și accelerarea  startup-urilor și întreprinderilor mici și mijlocii din turismul sustenabil pentru ca acestea să crească și să se dezvolte, ajutându-le să genereze noi produse, servicii și modele de afaceri, facilitându-le accesul la finanțare și piețe noi și de asemenea să le ajute să construiască noi aptitudini și reziliență.

This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.